2008-04-02

Fasaden håller inte

Alf Svensson kritiserar biståndsministern

Idag rapporterar Sveriges Radio om att Alf Svensson, KD, riktar kritik mot den moderata biståndsministern Gunilla Karlsson. Jag citerar:

"Svensson, som uttalar sig i den kristna tidningen Dagen, påminner om att moderaterna i de senaste valrörelserna velat minska biståndet.

Han tror att det är det som döljer sig bakom biståndsminister Gunilla Carlssons kritik av hur biståndet skötts hittills.

Alf Svensson, som sitter i utrikesutskottet i riksdagen, var biståndsminister i början av 90-talet."

Det börjar kännas lite smått obehagligt att hålla med KD så ofta som jag gör. Undrar om det faktiskt döljer sig vettiga människor bakom den smått hjärntvättade kristna fasaden?
Nåväl, nyheten och agerandet ger klara tecken om splittringarna inom den borgerliga samlingen. Om inte alla de mindre partierna skulle vara så desperata att komma till regeringsmakten skulle inte moderaterna ha något alls att säga till om. Men nu har man styckat upp Moder Svea likt man styckar en älg!
Centern har fått arbetsmarknaden där de får försämra villkoren för yngre, Folkpartiet har fått skolan att konvertera till koncentrationsläger, Kristdemokraterna har... ja, inte fått ett skit känns det som. Inte undra på att de är förbannade. Moderaterna har fått i princip allt annat.
Och alla rättar sig i ledet under moderaterna för att behålla regeringsmakten, hur mycket man än blir hunsad av store Herr Reinfeldt och hans rövarpack.
Här ska dock "alliansen" ha en eloge. Jag har aldrig sett en koalition halvljuga så mycket och så effektivt föra svenska folket bakom ljuset med retoriska knep. Den ovanstående artikeln är bara ett exempel.
Att man för övrigt adopterat socialdemokratisk retorik i valrörelsen för att få gemene man att känna sig trygg med det "nya arbetarpartiet" är ett genidrag som Joseph Goebbels själv sjulle vara stolt över.
Tragedin ligger i svenska folkets naiva tilltro. Men det är kanske inte så konstigt med tanke på att större delen av befolkningen saknar grundläggande demokrati-utbildning och Riksdagens arbetssätt är främmande för dem. Kritisk tolkning av media är också något många saknar, vilket är skamligt i dagens mediasamhälle.

Nu har jag fått avreagera mig lite och kommit till en slutsats: Jag behöver verkligen en kopp kaffe. Om det jag har skrivit är sant eller falskt får läsaren själv avgöra.

Inga kommentarer: