2010-09-28

Det här är en krigsförklaring


Kamrater, jag vill ta tillfället i akt att formellt förklara öppet krig mot överklassen och borgerligheten. De tog vårat språk, de tog våra paroller, de tog regeringsmakten och folkhemmet ifrån oss. Nu har de spenderat fyra år med att nedmontera den svenska modellen, trakassera fackföreningsrörelsen och trampa på arbetarrörelsen och i och med söndagens valresultat så har de fått möjlighet att gå fortsatt framåt med sitt nyliberala undergångsprojekt. Detta är en klasskamp - och det är inte vi som vinner.

Nog har de stulit mycket ifrån oss men det finns fortfarande en sak som de aldrig kommer att kunna erövra: Kulturen. Vänsterkulturen är den pelare som står kvar i kampen mot högervindarna. Tyvärr är den i ett skamligt dåligt skick och måste omedelbart rustas upp. Därför presenterar vi nu Det Röda Pillret. Det är ett nätverk vars syfte är att gynna nyproggen dvs. modern vänsterpolitisk musik av alla dess slag. Intresserad av att gå med i kampen? Det är bara att registrera sig på vårat forum eller gå med i gruppen på Facebook.

Ebba Grön sjöng för länge sedan "Vi ska beväpna oss". Nu beväpnar vi oss med våra instrument och slår tillbaka.

4 kommentarer:

Peter Horal sa...

Det är bloggar som din som gör att jag som borgerlig väljare faktiskt kan tro på seger även i nästa val

Orsaken är att det är just den sortens retorik som de flesta av era nuvarande o tidigare väljare känner sig helt främmande inför . Arbetare med 25.000:- i lön känner sig inte som vare sig förtryckta eller som överklass

Oscar sa...

Verkar det som att jag är ute efter att sälja saker till väljarna? Det är just sådan retorik som gjort att majoriteten av folk som varit sossar genom årtionden numera röstar blått och säger att de inte känner igen sitt eget parti längre. Sen tycker jag att det är underhållande att du talar om hela min blogg som att du läst den och sedan dömer ut den. Det finns förhållandevis få inlägg i den här stilen, vilket du också kommer märka om du läser lite längre.

Anonym sa...

Neeeeeej, vänsterprogg sög redan när det begav sig :/ Av alla ting är det knappast dålig musik som ska rädda de röda.
/Paradis-Oscar

Anonym sa...

Det är bara moderater som tror att alla arbetare tjänar 25 000. Det är bara moderater som tror att de som tjänar 25 000 tjänar på en moderat politik. Dubbla och öka till 70 000 tusen och då börjar du betala ungefär lika mycket i skatt som du kostar.