2010-07-10

Vidriga kommentarer i Littorinaffärens spår

Jag ska börja med att säga att jag helt ärligt är så cynisk att jag misstänkte att det var någon fars bakom Littorins avgång, utöver det han angav i presskonferensen. För det är allt för ofta så i politiken. Halva sanningen kommer fram medan resten vilar i skuggorna. Det är precis samma sak som när partiledarna står och viftar med statistik som visar att det är just de som har sanningen i sina händer. Halva sanningen.

Men det dyker upp ett flertal intressanta och inte minst viktiga frågor i kölvattnet efter den här skandalen. Den jag tycker är mest intressant är: Hur reagerar folket på detta? Om jag skulle utgå från kommentarerna på Aftonbladets artikel så är det en väldigt splittrad reaktion där det finns både hyllningar och fördömanden. Först och främst är det sexköpsstödjare som hyllar honom och säger att det minsann var bra gjort. Sedan finns det dem som menar "Äh, det var väl inte så illa, titta på Mona".

Ännu en gång visar okunskapen sitt fula tryne och viftar med att sexköp är helt okej och naturligt samt att det inte skapar någon skada alls. Att ingen får lida för att vissa (till stor majoritet män) känner att de måste få knulla något annat än sin hemmafru (som man kedjat fast vid spisen).

Det kanske bara är jag som är hjärntvättad av "PK-vänstern" men jag grundar mina åsikter på vetenskap mer än jag grundar dem på värderingar. Människor som blir beroende av att sälja sin kropp för att tjäna sitt uppehälle mår (i nästintill alla fall) psykiskt dåligt. Tänk dig själv att du misslyckats med din utbildning, inte fått det där drömjobbet och dessutom saknar ekonomiskt stöd från samhället och familjen. I dagens kapitalistiska samhälle är då en av utvägarna att sälja din kropp till män. Dessa män är i alla vuxna åldrar och oftast icke attraktiva. Du ligger helt enkelt där och får ta emot fet, hårig, illaluktande kuk IN I DIG för att kunna leva. Utöver det påverkas din umgängeskrets, då man inte kan vara öppen med att man lever som prostituerad. Inte heller ens familj kan veta om det. Man lever dubbla liv eller i ett isolerat tillstånd. Om man sedan har en hallick så blir det absolut inte bättre.
Synen på sex förändras. Ens libido (sexdrift) sjunker kraftigt för att man tvingas ha så mycket menlöst sex som varken är upphetsande eller känslomässigt givande. Många kan aldrig mer ha ett fungerande och hälsosamt sexliv efter att de slutat med prostitutionen.

Men allt det här är väl helt okej, så länge vi män har möjlighet att få oss ett extra skjut någon gång på kvinnors bekostnad. Eller? För det är uppenbart att den moralen verkar etsa sig fast i många av Aftonbladets manliga läsare. Beklagligt och människovidrigt, tycker jag. Ännu tristare är väl att det finns en helvetes massa sossegubbar som fortfarande tycker att feminismen inte har något med socialdemokratin att göra och kanske t.o.m. tillhör de som kommenterar på det där viset...

6 kommentarer:

Anonym sa...

SOL har sagt till FR att anklagelserna är fel.

FR utgår ifrån att SOL
talar sanning.

Då kanske detta drev är felaktigt
och i så fall kanske vi skall ta reda på var det kommer ifrån?

Och så...

Feminismen kommer från marxismen.
Feminismen är en ideologi från en annan ideologi.
Det har mycket lite gemensamt med socialismen eftersom den senare verkar för allas lika värde medan feminismen endast verkar för kvinnan.
Feminismen är alltså inte samma sak som jämställdhet.
Jämställdhet utan feminism är det som fungerar bäst och kan implementeras i alla partier.

En sann socialdemokrat kan inte vara feminist!!!!!!!!!!!!

Oscar sa...

1. Ja, det är möjligt att han är oskyldig. Men det är inte vad jag diskuterar i det här inlägget.
2. Feminismen är äldre än marxismen och grundades i franska revolutionens kvinnorörelser. Läs på din historia. Dessutom finns det olika former av feminism som tar sin grund i olika tänkare. Du tänker på de marxistiska feministerna. Talar vi dessutom om socialdemokrati så är det en blandning av andra ideologier helt och hållet, vilket inte ger det mindre legitimitet utan snarare större flexibilitet.
3. Den har väldigt mycket gemensamt med socialismen då den anlägger ett kollektivt makroperspektiv där man först och främst diskuterar grupper istället för individer. Dessutom så är det en jämställdhetsrörelse på samma sätt som människorättsrörelserna var för svartas likaberättigande under mitten av 1900-talet. Det utgår från den utsatta gruppen och söker jämställa den med den förtryckande gruppen. När sedan jämställdhet uppnåtts kommer den inte att kräva ytterligare makt för kvinnor. En sann socialdemokrat kan inte vara annat än feminism, då en sann socialdemokrat kämpar för alla människors lika värde och möjligheter. Utan att innefatta feminismen kan man inte få det helhetsperspektiv som krävs för att förändra samhället på ett optimalt sätt.

Jonny sa...

Nepotism då ? Var kommer det ifrån och hur allvarligt är det i en samhällskropp ...

Från 2006
http://www.expressen.se/1.403729

Anonym sa...

Bra skrivet och ja - vi har det problemet inom vår egen rörelse och det är också därför som vi ständigt utreder och pratar jämställdhet - jämlikhet - men aldrig lyckas genomföra det vi kommer fram till.

Nu är littorin oskyldig tills motsatsen bevisats så där vill jag inte dra några slutsatser men efterföljden och diskussionen om att prostitutionen är ett yrke som alla andra arbeten är otäck.

//Micke Arvidsson

Carl-Johan sa...

Jag är prostituerad och trivs utmärkt med det. Du är fördomsfull, Oscar Pettersson.

Oscar sa...

Jonny: Nepotism kan vi diskutera någon annan gång. Det känns oerhört off-topic.

Carl-Johan: Bra för dig. Men du är som man inte heller en del av den stora majoriteten som är prostituerade, dvs. kvinnor. Dessutom finns det skillnad mellan att vara fördomsfull och att utgå från vetenskapligt generaliserbar data. Men de fall som skiljer sig från mängden, så som ditt, förändrar inte att situationen ur ett socialpsykologiskt perspektiv är negativ art i enlighet med den stora massan. Kollektivistiskt så måste prostitution motverkas, för samhällets bästa.