2009-05-29

"Vill du förändra EU, rösta Moderat!"

Man måste beundra MUF för deras klockrena valaffischer med texter som "Vill du förändra EU, rösta Moderat" där de ytterligare en gång späder på illusionen om att högern skulle vara i opposition. Rätta mig om jag har fel, men högern har väl styrt EU-parlamentet sedan 90-talet någon gång?
Sedan stod det något om internationell solidaritet, ett uttryck som fram till dagens dato ingett spykänslor inom Moderaterna. Spännande att se ett i grund och botten konservativt parti drivas fram av sådana progressiva krafter! Det är nästan så att man glömmer hur de röstat emot fri abort, åtta timmars arbetsdag samt homosexuellas rättigheter när man hör sådana fina ord. Eller?

Nej, helt ärligt så understryker det bara MUF som det minst seriösa politiska ungdomsförbundet som är aktivt idag.

2 kommentarer:

Anonym sa...

"Det är nästan så att man glömmer hur de röstat emot fri abort, åtta timmars arbetsdag samt homosexuellas rättigheter när man hör sådana fina ord"

När vi ändå pratar om saker som hände för länge sedan hade det varit klädsamt om du även kunde nämna vänsterns vurmande för, tja, snart sagt varenda diktatur som finns och funnits.

Hur är det med historieskrivningen?

Oscar sa...

Nu tog det ett bra tag för mig att publicera och besvara kommentaren, men det får alla ha översikt med.

Problematiken i analysen uppstår när man inte gör både och dvs. tar med historia och nutid. För det är historian som definierar vad något kan vara och bli. Högern följer fortfarande samma ideologiska uppfattningar som de gjort genom 1900-talet. De har inte förändrat rodret i sin politik på något sätt vilket vem som helst borde kunna se om de granskade vilken politik de faktiskt för. Det spelar ingen roll om ett parti börjar säga att de står för vissa saker om deras konkreta handlingar faktiskt talar emot detta. MUF pratar internationell solidaritet, Reinfeldt hyllar folkhemmet och Borg säger sig värna om välfärden. Allt detta är en rökridå som kan skingras av den insatte. En enkel blick på regeringskansliets hemsida visar statistiskt och objektivt att högern "investerar" 75-80% av statens pengar på de rikaste i samhället och tror att detta ska resultera i en utjämning om tio år. Har så skett med denna skattesänkningspolitik i andra länder någonsin de senaste hundra åren? Nej, jag tror inte det. Men den generella medborgaren i Sverige surfar inte på regeringskansliets hemsida eller läser socialdemokratiska tidningar. Istället pumpas de fulla av högerns propaganda. Kapitalet styr världen och nu också Sverige. Tragiskt, minst sagt.