2010-05-20

Utmärkt svar på CUFs fackfientliga kampanj

Går att finna här!

Mycket väl framfört av handelsstudenterna. Jag var själv lite för arg för att gå in på detaljer, men här har alltså jobbet gjorts åt mig!

2010-05-19

Åt helvete med individualismen!



Jag blir bara så ARG. Nej, inte bara arg utan rent ut sagt FÖRBANNAD!
Vad in i helvete håller de på med? Var inte centern en folkrörelse för ett tag sen? Om man har sina rötter i folkrörelsen så vet man att man måste agera KOLLEKTIVT för att få genomslag. Det är endast KOLLEKTIVT som vi enskilda individer kan få rätt gentemot starkare krafter så som marknaden eller staten. Detta innebär att kastar man ut facket ur löneförhandlingsprocessen så står enskilda individer och slåss mot starkare aktörer dvs. arbetsgivarna. Därmed så har man tagit bort den demokratiska motpol som finns gentemot kapitalkrafterna, för facket är i grund och botten den demokratiska plattform som arbetarna använder för att få igenom deras gemensamma vilja. Det är också vad den oerhört framgångsrika svenska modellen bygger på! Så kom fanimej inte och försök prata som sossar och värna om den svenska modellen då ni uppenbarligen stöttar nyliberalismen så kraftigt.

Låt mig göra det väldigt pedagogiskt för er så att ni verkligen förstår vad jag talar om. På en tiogradig skala, där 1 är botten och 10 är toppen så har en vanlig enskild arbetare mellan 1-3 i makt. På samma skala så har en enskild arbetsgivare och kapitalägare 7-10 i makt. Vem kommer att vinna om de kämpar mot varandra i en förhandlingsprocess?
Det är grundläggande matte för er som jag hoppas att ni lär er i skolan.

Jag är trött på att vara diplomatisk. Det ni vill är vare sig vetenskapligt vettigt eller etiskt vettigt. Sen sägs det att man inte ska argumentera med idioter, men det här tåls att dryftas tills ni förstår vad det handlar om.